Etkin KonularEtkin Konular  Forum Üyelerini GösterKullanıcı Listesi  Forumu AraArama  YardımYardım
  KayıtKayıt  GirişGiriş
 FELSEFE FORUMU : "...konusunda yardım istiyorum."
Konu Konu: reankarnasyon ? Yanıt YazYeni Konu Gönder
Yazanlar
Gönderi << Önceki Konu | Sonraki Konu >>
seldab
Yeni Üye

Katılma Tarihi: 10.07.2006
Yer: Turkey
Bağlantı Durumu: Offline
Gönderilenler: 15
Gönderen: 27.08.2006 Saat 18:09 | Kayıtlı IP Alıntı seldab

sevgılı arkadaslar ;

acaba aranızda bana reankarnasyonla ılgılı bıkac bılgı(detay)ve yasanmıs olan bıldıgınız bırseyler vermenız mumkunmu?bununla cok cıddı anlamda ılgılenıyorum ama henuz bılgı konusunda tatmın olmadım.yardımlarınızı beklıyorum

tesekkurler...

duyguduygu
Yeni Üye

Simge

Katılma Tarihi: 24.02.2006
Gönderilenler: 13
Gönderen: 18.09.2006 Saat 14:12 | Kayıtlı IP Alıntı duyguduygu

REANKARNASYON
Yeniden doğuş iddiasıdır. İnanca göre ruh bir vücutta
yaşar, ölünce başka bir bedene girer ve böylece binlerce kere yaşar. Ruh her seferinde tekamül gösterip kurtulacaktır. Herkes bu afetlerinden kurtulduğunda da kıyamet kopacaktır. Cehennem diye bir şey yoktur. Ruh defalarca dünyaya gelerek sözde adaletsizlikler ortadan kalkacaktır. Mesela hırsızlık afetiniz yok. Kimbilir kaç kere dünyaya geldiniz de bu afetiniz yok oldu. Veya sakat doğan birinin ruhu defalarca dünyaya gelerek düzelecek ve adalet oluşacaktır.
RUHUN DEFALARCA DÜNYAYA GELMESI MÜMKÜN MÜDÜR?
Kuran-i Kerim'e göre insan fizik vucut, nefs ve ruhtan yaratılmıştır.Ruh Allah-u Teala tarafından üfürülmüştür ve 19 tane güzelliğin temsilcisidir. (Secde 9) Nefs de 19 tane afetin sahibidir. Ruh tekamülün en üst noktasında yaratılmıştır ve ahsendir. Oysa nefsimizdeki afetleri yok etmemiz yaşamamızdaki temel unsurlardan birisidir.Onun için ruhun ne başka beden girmesine de tekamül göstermesi mümkün değildir.
ÖLÜMLE NEFS NE OLUR?
Fizik beden ölünce manyetik alan yok olduğu için nefsi kendisine çekerek bedenin içine alamaz.
Nefs cesedin sol tarafında yere paralel yer alır. Sağ tarafında da ruhu yer
alır. Eğer kişi ölmeden önce Allah-u Teala'nın emrini yerine getirerek ruhunu ulaştırmışsa Azrail A.S. Rabbimizin katından ruhu getirerek sağ tarafta yerini alır. Kişi ölmeden önce ulaştırmamışsa bedende olduğu için ve manyetik alan yok olduğu için otomatik olarak sağda yerini alır. Bütün olaylara şahitlik ettiği için. Kişi yaşarken hata yaptığında ruh bedeni terkeder. Nefs devreden çıktığında tekrar bedene girer. Bütün hataları yaptıran nefstir. Kabir azabından sonra 40 günlük bir süre sonunda nefs Berzah Alemine gider. Bütün ölenlerin nefsleri orada yaşamaya devam etmektedir.
KIYAMET GÜNÜ NEFS NE OLUR?
Kıyamet günu herkesin nefsi, Rabbimiz tarafından cennet ve cehennem
standartlarına göre yeniden yaratılacak olan bedenle birleşecektir. Ruh , ölmeden önce Rabbimize ulaştırılmakla emrolunmuştur. (Fecr-28,Rad 21) Onun için kıyametten sonra yeni bedenle birleşecek olan ve hesap verecek olan nefstir. Tekvir7- de Nefsler (Fizik vücutla) birleştiği zaman diyor. Herkes, kendi hayat filmlerinin muhtevasını görmek üzere mahşer yerinde toplanacaktır. Reenkarnasyoncuların dediği gibi ruhlar yani nefsler tekrar tekrar doğmuş olsaydı kıyamet günü nefslerin sayısı az gelecek ve bedenler kavga edecekti, benim nefsim diye. Oysa Allahu Teala adaletin sahibidir.
İDDİA EDİLDİĞİ GİBİ DEFALARCA DOĞMAK VAR MIDIR?
Bu dünya hayatinda doğum ve ölüm bir defadır. Kuran'a göre
sonrakiler dirilmedir. Oysa reenkarnasyon inancında sonraki dünyaya gelişler
yeniden doğmadır.
Mumin 11- de Rabbimiz bizi iki defa oldurdu ve iki defa diriltti,
denilmektedir.
Bakara 28- de de Allah'i nasil inkar edersiniz ki siz olu idiniz .O sizleri diriltti. Sonra öldürülecek ve O'na döndürüleceksiniz, denilmektedir.
Öldükten sonra kıyamet günü dirilmek, tekrar ölüm ve sonra yeni enerji bedenle tekrar diriltilmek sözkonusu cennet ve cehennem hayatı için. 2 defa ölüm ve 2 defa
dirilmek. 2 defa doğmak sözkonusu değil. Reenkarnasyonun, yukarıdaki ayetlere
dayandırılarak açıklanması da bu nedenle mümkün değildir.
İNSANLARIN GEÇMİŞTEN HABER VERMELERİ YENiDEN DOĞUŞ GÖRÜŞÜNÜ DOĞRULAR MI?
Bazı insanlarin asırlar oncesine varan olayları tüm ayrıntıları, kişileri ve tarihleri ile beraber anlattıklarına şahit oluruz. Araştırıldığında doğru oldukları da gözlemlenmiştir. Burada şeytan ve dostları devreye girmektedir. Cinler cok uzun süre yaşadıkları için bedenine girdiği kişiye asırlar öncesinden yaşadığı olayları söyletebilmektedir. Peygamber Efendimiz (S.A.V.) devrinde yaşayan cinlerin halen yaşadigi bilinmektedir.
CİNLERLE GEÇMİŞTE YAŞANMIŞ OLAYLARIN BİR İLGİSİ VAR MIDIR?
Geçmişten haber veren veya hiç öğrenmedigi başka bir lisanla aniden konuşmaya başlayan kişi bir cin olayıyla karşı karşıyadır. Yalniz zulmani (sufli) cinler
insanların bedenlerine girerek nefs vasıtasıyla onlara hümetmeyi, şeytandan aldıkları emirleri ona yaptırmayı marifet zannederler. Cinler bu gözlerle görülmedikleri için sadece yaşayan kişi bunu hisseder. Çocuğuna işkence eden, karısını ve çocuklarını
gözünü kırpmadan öldüren kişi için "cinnet geçiren" ifadesini kullanırız. Gerçekten, bedene hükmeden cinin o kişiye şeytanın emirlerini aynen yaptırtmasından başka bir şey değildir. Ancak bu durumu fiziksel ve psikolojik nedenlere bağlı depresyonla karıştırmamak gerekir. Bunlar da tıbbi tedavi gerektiren durumlardır.
MEDYUMLARIN GÖSTERİLERİNDEKİ GERÇEK NEDİR?
Medyumlar bir güç gösterisi yapacakları zaman şeytanın emrinde olan ve kendisine de bağlayarak, tehdit ederek hizmet veren cinden yardım alır. Cinler bir beden ve bir nefsten yaratılmıştır. Medyum tesiri altına alacağı kişinin alnının ortasından tesir etmek ister. Çünkü nefs manevi kordon ile alından bedene bağlıdır ve sonsuza kadar uzanabilir. Cinler de nefse hükmettikleri için kişinin nefsini kontrol altına alırlar. Aklın kumandanı artık nefstedir. Nefs 3 halde vücudu terkeder. Ölüm, bayılma ve uyku. Vücudun elektron devir sayısı, nefsin bedeninin elektron devir sayısına düşüp de eşit olduğunda ve alt seviyeye geldiğinde otomatik olarak vücudu
terkeder. Her gece uykuyla bu olayı yaşarız. Medyum bunu negatif enerji ile yapar. Artik nefs görünmeyen cinin elindedir. Bedeni, cin kontrol altında tuttuğu için ona ne söyletmek ve yaptırtmak isterse onu yaptırır. Nefs bedenden ayrılmadan o noktada da istediklerini ona yaptırma gücünü kendinde görür.
GÖRSEL MEDYADA GÖRÜLENLER DE CİNLERLE Mİ İLGİLİDİR?
Evet. Bir medyumun elindeki kağıt kıvrılmakta, para hareket etmekte,
insanlar ileri-geri hareket etmekte, bir evin içinde esyalar hareket
etmekte ve birden alevler oluşmaktadır. Bütün olayların arkasında cinlerden
yardım almak sözkonusudur. Biyoenerji adı altında insanların bedenlerine
yaptırılan hareketlerin esasında da cinlerin ve şeytanın negatif enerjisinden
yardım almak vardır. Bedendeki hastalıkların teşhisinde de medyum ciniyle
kurduğu irtibat neticesinde haber verir. Biyoenerji denilen şey Rabbani
değildir. Allahu Teala'nın enerjisi her zaman şeytanin enerjisinden üstündür
ve gerçek şifa Rabbimizin enerjisindedir. Allah dostları da hastalara yardım için dua
ederler ve Rabbimiz dilerse kabul eder ve enerjisi ile hastayı iyi eder. Allah dostları bu gücün sahibi değildir. Sadece dua ederler ve Allahu Teala'dan yardım alırlar. Şeytanın dostları da şeytandan yardım alırlar.
MEDYUMLARIN GÖSTERİSİ BİTTİĞİNDE NE OLUR?
Dikkat edilirse medyum uyuttuğu kişinin cinine komut verir ve elini alnın ortasına götürerek şıklatır. Cinin gitmesini emreder. O anda kişinin nefsine cinin iradesi tesiri
ortadan kalktığı için normale döner. Kişi aynen rüyasını hatırladığı gibi konuşmaları ve olayları hatırlar. Artık aklın kumandanı kendi fizik bedendedir. Medyumlar daha çok ilgi çekmek ve inandırıcı olmak için ne yazık ki ünlü kişileri gösteri amaçlı daha çok kullanmaktalar. Özellikle hipnoz ile kişiyi konuşturduktan sonra o kişilerin ne kadar çok acı çektiklerini, ağladıklarını görsel başınan çok kişi izlemiştir. Bu
şekilde şeytandan yardım alarak huzura kavusmak mümkün değildir.

Düzenleyen duyguduygu 18.09.2006 Saat 14:13

duyguduygu
Yeni Üye

Simge

Katılma Tarihi: 24.02.2006
Gönderilenler: 13
Gönderen: 18.09.2006 Saat 14:13 | Kayıtlı IP Alıntı duyguduygu

Ben ne kadar inanmasam da olayı yaşayan insanların sayısı önemsenmeyecek gibi değil..

seldab
Yeni Üye

Gönderen: 18.09.2006 Saat 20:38 | Kayıtlı IP Alıntı seldab

sevgılı duyguduygu

verdıgın bılgıler ıcın tesekkur ederım.ayrıca ılıgılenıp yazma zahmetınde bulundugun ıcınde tekrar saol

kura
Yeni Üye

Katılma Tarihi: 06.09.2006
Gönderilenler: 28
Gönderen: 21.09.2006 Saat 22:29 | Kayıtlı IP Alıntı kura

uçtu uçtu buda uçtu!
niye!
çunki,
şeyh uçmaz, mürit uçurur!
daalın be!
Yukarı dön Göster kura's Profil Diğer Mesajlarını Ara: kura

seldab
Yeni Üye

Gönderen: 23.09.2006 Saat 15:15 | Kayıtlı IP Alıntı seldab

uçtu uçtu buda uçtu!
niye!
çunki,
şeyh uçmaz, mürit uçurur!
daalın be!

nasıl yanı nedemek ıstedıgını pek anlamadım?

siyahpusula
Yeni Üye

Simge

Katılma Tarihi: 31.05.2006
Gönderilenler: 8
Gönderen: 10.10.2006 Saat 20:58 | Kayıtlı IP Alıntı siyahpusula

yani insan yoktan var edebilir... nitekim tarihte ve günümüzde bunun somut örnekleri mevcut... metafiziği biraz araştırmanı tavsiye edebilirim... o zaman reankarnosyonu araştırmana gerek kalmaz... hatta bir çok somut veriye ulaşarak bilince çıkaramadığın bir çok sorunun cevabını bulabilirsin... hoşçakal...

Artafya
Yeni Üye

Katılma Tarihi: 05.10.2006
Gönderilenler: 68
Gönderen: 12.10.2006 Saat 08:12 | Kayıtlı IP Alıntı Artafya

Evrensel var oluşlar ve onun neticesi olan insan,ilahi evrimsel süreçlerin neticesidir.Yokluk bilincinin deneyimsiz bilgilerinin deneyimle yaratıldığı platform olan ilahi laboratuvar planet olan dünyamızda milyar seneler süren evrimsel süreçler nihayetinde ortaya çıkan hümanoya prototipleri,çeşitli defalar bedenlenerek,bilinçli farkındalıklarını artırarak evrimleşirler.

Konu hakkında internetten kolayca bilgi edebileceğiniz  adreslere ,goole kullanarak ulaşabilirsiniz.

Sevgiyle

Yukarı dön Göster Artafya's Profil Diğer Mesajlarını Ara: Artafya

suban
Tecrübeli Üye

Katılma Tarihi: 27.09.2006
Gönderilenler: 240
Gönderen: 12.10.2006 Saat 15:12 | Kayıtlı IP Alıntı suban

Hep bilindik ve kolayca ulaşabileceğimiz bilgilerin dışında, farklı bakış açıları var mı bu konuda haberdar olduğunuz? Yok mu bu konuda yeni birşeyler söyleyecek?

oe_
Sürekli ve Kıdemli Üye

Simge

Katılma Tarihi: 27.05.2004
Gönderilenler: 2680
Gönderen: 12.10.2006 Saat 15:23 | Kayıtlı IP Alıntı oe_

Konu: Reenkarnasyon ve Karma
http://www.felsefeekibi.com/forum/forum_posts.asp?TID=38481

Belki ilginizi çekebilir.

Yukarı dön Göster oe_'s Profil Diğer Mesajlarını Ara: oe_

seldab
Yeni Üye

Gönderen: 31.10.2006 Saat 22:05 | Kayıtlı IP Alıntı seldab

sevgili oe_

ilgin için ve verdigin adres için tesekkür ederim. işten fırsat buldukca detaylarınıda kontrol edıcem saol...

seldab
Yeni Üye

Gönderen: 31.10.2006 Saat 22:09 | Kayıtlı IP Alıntı seldab

aslında benım bu konuyla ılgılı yasadıgım bazı olaylar var ama bunlar onunla ılgısı dısında sanıyorum baska alanlarada gırıyor.ama bunlar sızlerın ılgısını cekermı bunu bılemem ayrıca zaten bunları anlatmakta burdan sayfalarımı alırben garıp bırıyım galıbaaa

hakki
Tecrübeli Üye

Simge

Katılma Tarihi: 18.12.2003
Gönderilenler: 135
Gönderen: 03.11.2006 Saat 13:20 | Kayıtlı IP Alıntı hakki

SADECE SAÇMALIK...İNANMIYORUM BÖYLE BİR ŞEYE...
Yukarı dön Göster hakki's Profil Diğer Mesajlarını Ara: hakki

seldab
Yeni Üye

Gönderen: 08.11.2006 Saat 19:34 | Kayıtlı IP Alıntı seldab

SADECE SAÇMALIK...İNANMIYORUM BÖYLE BİR ŞEYE...

SACMALIK OLABILIR AMA SONUCTA BUDA BIR DUSUNCE VE INANÇ BICIMIDIR.INANMAYABILIRSIN AMA SAYGI DUYARSIN.

TIPKI BENIM SENIN FIKRINE DUYDUGUM GIBI....

ewilasu
Tecrübeli Üye

Simge

Katılma Tarihi: 17.09.2006
Gönderilenler: 231
Gönderen: 13.01.2007 Saat 15:24 | Kayıtlı IP Alıntı ewilasu

reankarnasyonun temellerini a.comte pozitivizm ile ilgili düşüncelerini okuyan oldu ise orda bulmak mümkün.

A.comte toplumları Teolojik,Metafizik ve Pozitivist dönem olarak üç aşamada inceler.Teolojik dönemi de fetişist,politeist ve monoteist olmak üsere ayırır.Bunlardan fetişist dönem,bütün varlıkların canlı ve ruhlu kabul edildigi özellikleri barındırır.bir birey hayatını kaybetse dahi ruhunu yeni doğan bir bireye geçtigi ya da bir tasta bir hayvanda yeniden varolacagını benimser bu toplumdakiler.bu yüsden de tüm canlı cansız varlıklara iyi davranırlar. bir ruhun baska bir ruha gçö edecegi kanaati sanırım buralardan günümüze kadar intikal etmiş.bunun benser örneklerinin olduğu söyleniyor ama yine de kesinlike ruh göçü oldugunu kabul etmek sakıncalı gelior.

Yukarı dön Göster ewilasu's Profil Diğer Mesajlarını Ara: ewilasu Ziyaret ewilasu's Ana Sayfa

ewilasu
Tecrübeli Üye

Simge

Katılma Tarihi: 17.09.2006
Gönderilenler: 231
Gönderen: 13.01.2007 Saat 15:27 | Kayıtlı IP Alıntı ewilasu

hemen akla su soru da gelior.

eger ruh bedenini terkedince baska bir bedende kendini tekrar gösteriorsa islam dinine göre düşündügümüzde biz hangi bedenin ruhunu cennette ya da cehennemde görecegz.yani ruh girdigi her bedende aynı şekilde iyi ya da kötü olabilir mi,yargılanabilir mi?

Yukarı dön Göster ewilasu's Profil Diğer Mesajlarını Ara: ewilasu Ziyaret ewilasu's Ana Sayfa

Eğer Bu Konuya Cevap Yazmak İstiyorsanız İlk Önce giriş
Eğer Kayıtlı Bir Kullanıcı Değilseniz İlk Önce Kayıt Olmalısınız

Yanıt YazYeni Konu Gönder
Yazıcı Sürümü Yazıcı Sürümü

Forum Atla
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme
Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme
Sizin yetkiniz yok forumda konu silme
Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme
Sizin yetkiniz yok forumda anket açma
Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma